Uspešno završena druga sezona kampa Deki5

Druga sezona kampa Deki5 uspešno je završena. Posle premijernog izdanja 2018. godine fudbalski kamp Dejana Stankovića napravio je ogroman korak napred u svakom segmentu organizacije. Pre svega, nakon tri smene koje su organizovane prve godine, ovog leta kamp Deki5 imao je ukupno osam smena i to na dve lokacije – u staroj bazi na Zlatiboru i na Kopaoniku. Shodno tome, značajno se povećao broj učesnika,  ove godine kroz kamp Deki5 prodefilovalo je čak 1.000 mališana o kojima je brigu vodilo ukupno 47 trenera.

Ono što je podatak za ponos je činjenica da je čak 60 odsto učesnika iz prve sezone ponovo pohađalo kamp i 2019. godine što je najbolji pokazatelj njihovog zadovoljstva onim što su doživeli. Kamp Deki5 je proširio svoj internacionalni karakter, s obzirom da je okupio polaznike iz čak 36 zemalja sveta – od Amerike do Australije i od Islanda do Dubaija.

Zdravlje i pravilan psihofizčki razvoj dece ponovo su bili prioritet u radu pa su i ove godine vršena detaljna testiranja i medicinske analize koje su sprovodili stručnjaci iz Republičkog zavoda za sport. Velika pažnja posvećena je i edukaciji, pa su tako organizovana veoma zanimljiva i nadasve korisna predavanja za decu o pravilnoj ishrani, značaju obrazovanja, bezbednosti na internetu, sportskoj medicini i zaštiti od povreda…

Kamp Deki5 i ove godine imao je humanitarni karakter pošto su u prvoj smeni na Kopaoniku učestvovala deca sa smetnjama u razvoju, članovi Kluba malog fudbala Mungos.

I ove godine mališani su imali priliku da se upoznaju i uče od istinskih šampiona pošto su gosti na kampu bili trofejni vaterpolisti Dejan Savić i Filip Filipović, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i nekadašnji NBA igrač Miloš Teodosić, legendarni fudbaleri Partizana Saša ilić i Danko Lazović, kao i popularni glumci Viktor Savić i Aleksandar Radojičić. Pravi užitak za učesnike kampa na Kopaniku bila je poseta košarkaškoj reprezentaciji Srbije koja se u to vreme nalazila na pripremama za Svetsko prvenstvo.

Menadžment kampa Deki5 već je krenuo sa pripremama za narednu godinu, a sve informacije o trećem izdanju kampa Deki5 biće uskoro dostupne.

Скочи на траку са алаткама