Tim Deki5 učestvuje na Dragan Mance Kupu

Od 19. do 21. juna u SC „Teleoptik – Partizan“ održava se dečiji fudbalski festival pod nazivom „Daragan Mance Kup“ u znak sećanja na legendarnog fudbalera crno-belih koji je stradao u saobraćajnoj nesreći pre 35 godina.

Učestvovaće veliki broj mališana, a zanimljivo je da će se među ekipama učesnicama naći i tim Deki5. Ekipa Deki5 takmičiće se u kategoriji U11 (dečaci rođeni 2009. godine), a činiće je mali fudbaleri iz Švajcarske koji su prethodnih godina pohađali kamp Deki5.

– U timu će biti dečaci iz Ciriha, Berna, Bazela, Oltena, a u realizaciji cele ove priče značajnu ulogu imao je i pomoćni trener Radoslav Jovanović – počinje priču tvorac ove ideje Igor Kostandinov koji će ujedno biti trener ekipe Deki5 na ovom turniru i dodaje:

– Imao sam priliku da prošle godine pratim rad kampa Deki5 i moram da priznam da sam bio oduševljen. Već dugo radim kao trener u Švajcarskoj i bio sam imrpesioniran stepenom profesionalizma trenera, načinom rada sa decom i celokupno organizacijom koja je u svim segmentima bila besprekorna. Mnogo volimo Dejana Stankovića, divimo se njegovim fudbalskim dostugnućima i zato nam je bila velika želja da se na neki način povežemo sa njim. Kontaktirali smo menadžment kampa i veoma lako i brzo smo se oko svega dogovorili – istakao je Kostandinov koji je radio u omladinskoj škola FK Cirih, zatim kao trener Cirih Junajteda, žesnke prvoligaške ekipe Kloten, a trenutno je trener U14 tima FK Oerlikon.

O ambivcijama na turniru Kostandinov kaže:

– Imamo obavezu prema imenu na dresu da budemo što bolji, da se borimo do krajnjih granica, ali sve u duhu fer-pleja, jer je to bilo veliko obeležje Dejana Stankovića. Za nas je najvažnije da se deca druže i budu prilicu da upoznaju sve lepote zemlje njihovih predaka i da ih na neki način privučemo da dolaze u Srbiju.

Zanimljivo je istaći da će dres Deki5 na turniru „Dragan Mance Kup“ nositi Igorov sin, Maksim Kostandinov, koji je bio učesnik kampa prošle godine.

– Bilo je fenomalno. Na kampu Deki5 najviše su mi se svideli treninzi koji su bili baš zabavni. Upoznao sam mnogo drugara i nadam se da ću i ovog leta biti u prilici da učestvujem. Moj omiljeni fudbaler je Lionel Mesi, ali sam gledao i vdieo snimke Dejana Stankovića. Oduševili su me njegovi golovi koje je postizao iz velikih daljina – konstatovao je Maksim.

Osim Maksima Kostandinova boje ekipe Deki5 na turniru „Dragan Mance Kup“ braniće: Stefan Furundžić, Boris Srejić, Gabrijel rošković, Petar Bošnjak, Andrija Đurović, Strahinja Cvetković, Aleksa Cvetković i Nikola Jovanović.

Srećno momci!

Скочи на траку са алаткама