Ekipa Deki5 osvojila četvrto mesto na Dragan Mance Kupu

Fudbalska bajka ekipe Deki5 na dečijem festivalu „Dragan Mance Kup“ okončana je osvajanjem četvrtog mesta u konkurenciji čak 40 ekipa. Mladi fudbaleri, poreklom iz Srbije, rođeni u Švajcarskoj 2009. godine, dostojno su reprezentovali kamp Deki5 i sa ponosom i u duhu fer-pleja nosili dres sa imenom Dejana Stankovića. U prilog tome svedoči i podatak da su na osam utakmica zabeležili čak šest pobeda, a samo nedostatak sreće delio ih je od plasmana u finale, jer su u polufinalu poraženi tek posle izvođenja penala. Razlog više za zadovoljstvo je i činjenica da je Petar Bošnjak sa ukupno 26 golova bio najbolji strelac čitavog turnira.

Cela ideja za učešće na ovom turniru potekla je od Igora Kostandinova i Radoslava Jovanovića koji su ujedno bili i treneri ekipe Deki5 na Dragan Mance Kupu.

– Izvanredno iskustvo za sve nas – počeo je priču trener ekipe Deki5 Igor Kostadinov:

– Deci sve ovo veoma svidelo i jedva čekaju ponovo da dođu u Srbiju. Organzacija je bila sjajna i ovo je bilo zaista veliko uživanje.

Dečaci koji su branili boje ekipe Deki5 bili su učesnici kampa Dejana Stankovića prethodne dve godine. Zbog velike ljubavi prema našem fudbalskom asu i sadašnjem treneru Crvene zvezde, ali i sjajnih utisaka koji su nosili sa kampa želeli su da na ovom turniru nastupaju baš pod imenom – Deki5.

– Ogroman motiv za njih je bila činjenica da na dresu nose ime Deki5. Mislim da su svi pružili i više od svojih mogućnosti, jer su želeli da se pod imenom slavnog srpskog fudbalera prikažu u što boljem svetlu. Bili su jako tužni posle poraza u polofinalu na penale. To su dečaci od 11 godina, mnogo su to emotivno doživeli i zato smo izgubili u utakmici za treće mesto. Ali, opšti utisak je da su zaista na terenu pokazali mnogo fudbalske veštine – ističe Kostandinov.

Ekipa Deki5 je prvo u grupi pobedila Crveku 8:0, potom Radnički S. sa 9:1, bili su bolji od Nacionala 2:0 i Intera 4:1. OFK  Vršac su savladali sa 5:2, a tim Sarić sa 5:0. U polufinalu poraženi od Crvene zvezde posle penala 3:3 (2:1), a u utakmici za treće mesto Polet Dorćol je slavio rezultatom 6:0.

– Želeo bih da se u ime sve dece i svoje lično ime zahvalim menadžmentu kampa Deki5 koji nam zaista mnogo pomogao i ispunio veliku želju. Bili su nam velika podrška i pomoć. Deca su na poklon dobila sportsku opremu, kao i monografiju Dejana Stankovića sa njegovim autogramom. Siguran sam da će ovo gostovanje u Srbiji pamtiti celog života, a mi svi jedva čekamo novo druženje ovog leta u trećoj sezoni kampa Deki5 – zaključio je Igor Kostadinov.

Скочи на траку са алаткама