Novina u trećoj sezoni Kampa Deki5 – atletski trener

Treća sezona kampa Deki5 koja se ovog leta održava na dve lokacije u pet smena od 19. jula do 22. avgusta imaće nekoliko noviteta. Osim činjenice da će pored Zlatibora nova baza biti i Divčibare i novoizgrađeni hotel slavnog košarkaša Miloša Teodosića – Crni vrh, u značajnoj meri biće obogaćen i rad na terenu, angažovanje atletskog trenera.

Rukovodstvo kampa odlučilo je da i ovom segmentu rada sa decom posveti posebnu pažnju pa je angažovana Dijana Ilić, diplomirani profesor sporta i fizičkog vaspitanja. Dijana ima bogato atletsko iskustvo s obzirom da je atletiku trenirala devet godina, a već osam godina je licencirani trener Atletskog saveza Srbije i radi sa decom u AK Partizan iz Kikinde.

– Ideja da ostvarim saradnju sa kampom Deki5 potekla je od mog prijatelja Đorđa Milosavljevića koji je bio angažovan kao trener u obe sezone Kampa. Velika mi je čast što ću biti u prilici da radim na ovom, sjajnom projektu našeg proslavljenog fudbalera Dejana Stankovića – kaže Dijana Ilić i iznosi detalje na kojima će se bazirati atletski treninzi sa polaznicima kampa:

– Program rada je napravljen u odnosu na uzrastne kategorije i fizičke karakteristike polaznika kampa. Akcent će biti stavljen na obuku pravilne tehnike trčanja, kretanje po terenu sa pormenama pravca kretanja, a sve sa naglaskom za potrebe fudbalske igre. Pažnju ću posvestiti razvoju motoričkih spoobnosti koje su neophodne za uspešno bavljenje fudbalom kao što su koordinacija, brzina, agilnost, okretnost, gipkost… Takođe, posvetićemo pažnju i kampere upoznati sa pravilnom pripremom organizma za aktivnosti, tačnije na zagrevanje, kao i na pravilan završetak aktivnosti, odnosno izlazak iz treninga – konstatovala je Dijana Ilić.

Скочи на траку са алаткама