Uspešno završena treća sezona kampa Deki5

Treća sezona kampa Deki5 održana je na Zlatiboru i Divčibarama, u specifičnim uslovima usled pandemije virusa korona koja potresa ceo svet. Ipak, zahvaljujući izvanrednoj organizaciji, striktnom poštovanju svih propisanih mera od strane nadležnih organa, velike posvećenosti trenera i ljudi iz menadžmenta kampa, kao i velikoj disciplini kapera, sve je proteklo u najboljem redu. Mališani su uživali u fudbalskoj igri, druženju i sjajnoj zabavi koja im je kao i prethodnih godina bila priređena. Uz to su naučili i kako da poštuju preventivne merei zaštite sebe i svoje najbliže od potencijalne zaraze.

Kroz kamp je ove godine prodefilovalo oko 400 devojčica i dečaka, održano je ukupno 120 treninga u vrhunskim uslovima koje nude Zlatibor i Divčibare.

– Ovo je bila treća godna kampa, a za mene je nabolja i najuspešnija. Imali smo u prve dve godine možda i veće, impozantnije brojke, ali korona je „učinila” da ova godina bude najbolja. Kamp nam je, na dve planine, protekao bez ijednog problema, bez ijednog slučaja Kovid-19 i za to najveću zahvalnost dugujemo deci i našim trenerima koji su umeli da vode svoje male drugare kroz sve izazove ove pandemije. Uspeli smo i ja sam ponosan. Veliko hvala i osoblju hotela „Palisad na Zlatiboru i „Crni Vrh“ na Divčibarama koji su bili sjajni domaćini i mnogo su zaslužni za naš uspeh. Ponovo smo voleli fudbal, ponovo smo učili da se smejemo na terenu, ponovo smo mnogo naučili o fer pleju, psihologiji, zaštiti na internetu, ishrani ali smo i pobedili Koronu – ističe Dejan Stanković, glasom puinim ponosa i zadovoljstva.

Osim fudbalskog usavršavanja kao i prethodnih godina na kampu Deki5 velika pažnja posvećena je pravilnom rastu i razvoju mališana, kroz obavljena medicinska testiranja i davanje saveta za eventualne korekcije, ali i edukaciji. Polaznici kampa bili su prilici da slušaju veoma korisna predavanja o pravilnoj ishrani, psihologiji u sportu, zaštiti dece na internetu, a nije izostala sjajna zabava uz animaciju sa glumcem Stefanom Simićem, ali i u večerima talenata gde su deca bila u prilici da pokažau svoje umeće u pevanju, igranju, imitacijama…

-Mi smo sada već izgradili imidž kampa koji polaznike nauči puno toga. Fudbal je važan, ali ima mnogo stvari van fudbala koji čine sporti vrhunskog sportistu i mi svemu tome učimo decu. To smo jednostavno mi. Imamo svoj svet i on se zove Deki5 – zaključuje Stanković.

Za veoma kratko vreme Deki5 se pozicionirao kao kamp sa jedinstvenim programom rada u vrhunskim uslovima, sa veoma stručnim kadrom i izuzetno kvalitetnim svim pratećim sadržijama. Za to, fudbalski kamp Deki5 duguje veliku zahvalnost svojim prijateljima:

– Naši prijatelji nas prate iz godine u godinu i hvala im na tome. Dunav Osiguranje, Sportvision sa svojim brendom Umbro, Voda Vrnjci,  Terratravel zahvaljujući kojoj deca bezbedno stižu na planine i sa njih se vraćaju. Ove godine počeli smo saradnju sa Škodom, odnosno Auto Čačkom i verujem da će to biti dugotrajna i plodonosna saradnja. Kompanija Medisport brine da naši doktori i fizioterapeuti imaju sav potreban materijal. Veliko hvala svima i verujem da ćemo zajedno još puno godina učiti klince i klinceze kako se gradi osmeh u fudbalu – jasan je Dejan Stanković.

Скочи на траку са алаткама