Sve o sistemu rada u trećoj sezoni kampa Deki5

Fudbalski kamp Deki5 potpuno spremno dočekuje početak treće sezone koja se od 19. jula do 22. avgusta održava na Zlatiboru i Divčibarama. Preko 30 trenera i demonstratora biće zaduženo za fudbalsku obuku dečaka i devojčica od 9 do 15 godina, a pod budnim okom koordinatora kampa Đorđa Milosavljevića.

Ovaj priznati stručnjak sa petnaestogodišnjim iskustvom u radu sa mlađim selekcijama, sa UEFA A licencom i prethodne dve sezone radio je na kampu našeg proslavljenog fudbalera Dejana Stankovića, a poslednje tri godine bio je angažovan norveškoj ekipi Nesoden:

– Koncept rada sa decom na Kampu Deki5 se suštinski neće menjati, ali značajna novina biće uvođenje atletskog treninga sa atletskim trenerom, uz pomoć kojeg će deca biti u prilici da savladaju pravilnu tehniku trčanja – počinje priču Milosavljević i dodaje:

– I ove godine biće organizovana zanimljiva animacija, ali i vrlo korisna edukacija kroz predavanja o pravilnoj ishrani, bezbednosti na internetu, o razvoju psiholoških funkcija kod dece, sticanju samopouzdanja i pobeđivanju treme. Svi polaznici kampa će proći testove motoričkih sposobnosti, dobiti izveštaj i imati uvid na kom su nivou njihove fizičko-motoričke predispozicije, ali i dobiti savete ukoliko je potrebno raditi određene korekcije.

Na pitanje koliko će se rad na kampu razlikovati u odnosu na prethodne godine, s obzirom da mnogo plaznika iznova dolazi na Kamp Deki5, Milosavljević kaže:

– Suština programa rada biće ista, držaćemo se i dalje onog bazičnog dela fudbala, ali će same vežbe biti potpuno drugačije i kompletno izmenjene. Fokusiraćemo se na osnovne tehničke sposobnosti i njihovo poboljšanje. Pre svakog treninga imaćemo gledanje videa gde ćemo deci pokazati vežbe koje će se izvoditi, jer se u praksi pokazalo da kada deca vizealizuju određene stvari mnogo lakše to prihvataju kroz rad na treningu – zaključio je Milosavljević.

Скочи на траку са алаткама