Dejan Stanković: Dečiji osmeh – naša misija i naš cilj

Fudbalski kamp Deki5 zakazao je svoj četvrti nastavak koji je planiran na Zlatiboru i Divčibarama od 27. juna do 14. avgusta 2021. godine. Kamp proslavljenog reprezentativca naše zemlje, bivšeg asa Crvene zvezde, Lacija i Intera, i sadašnjeg šefa struke beogradskih crveno-belih, Dejana Stankovića, zadržao je kontinuitet i u uslovima pandemije virusa korona, i uz poštovanje svih propisanih mera uspešno radio i minulog leta.

Ova svojevrsna fudbalska oaza za devojčice i dečake uzrasta od 8 do 15 godina za kratko vreme se profilisala kao mesto na kome se veoma posvećeno radi sa decom. Akcenat nije samo na fudbalu, već je kamp Deki5 mesto sjajne zabave i druženja, na kome se deca uče pravim vrednostima kroz prizmu svega onog što je kroz svoju igračku karijeru prošao i postigao Dejan Stanković.

– Naša misija se nije menjala i neće se menjati. Dečiji osmeh, to je naš cilj i najveći razlog zašto smo se okupili pre četiri godine. Trajemo i dalje. Ne odustajemo od zacrtanog i sigurno nećemo posustati. Deca će uživati na kampu, zato na kampu i postoji ekipa sjajnih trenera i stručnjaka. Nastavljamo dalje u nekim novim uslovima i sa pravilima kojih svi moramo da se pridržavamo – kaže Dejan Stanković u najavi četvrte sezone kampa Deki5.

Na pitanje kakve smernice je prethodno trogodišnje iskustvo u radu sa decom dalo za pripremu četvrte sezone kampa, Stanković odgovara:

– Deca vole igru, deca vole pravilno izgrađene autoritete, kroz osmeh, znanje i uživanje u fudbalu. Kad na taj način imate zahtev ka njima, ispunjavaju ga bespogovorno. Posvećenost stručnog osoblja vodi i ka posvećenosti dece, a onda ste pobedili. Do svakog deteta može da stigne poruka koju šaljete samo ako to zaista želite i ako ste uporni.

Dobre stvari ne treba menjati, pa je to slučaj i sa kampom Deki5. Veliki broj mališana iznova, iz godine u godinu, ponovo dolazi na kamp Deki5 poučen izvanrednim iskustvom. A, da li će se i koliko program razlikovati u odnosu na prethodne godine i da li su spremljene novine za decu koju su već pohađala kamp, Stanković kaže:

– Biće promena i biće novih stvari. Rano je da sada to otkrivamo, ali svakako ćemo uvesti novitete, kao što smo svake godine to i činili. Kao i svaki put do sada, spremićemo i neka iznenađenja.

Baza kampa Deki5 ostaju Zlatibor i Divčibare, a kakva je bila dosadašnja reakcija roditelja i polaznika kampa na uslove koji su se nudili, bilo je naredno pitanje:

– “Palisad” na Zlatiboru i “Crni Vrh” na Divčibarama su nezaobilazni deo našeg kampa i još jednom veliko hvala osoblju oba ova hotela na ljubaznosti i odnosu prema deci. Imaju velike zasluge za činjenicu da je kamp porastao za ove tri godine. Takođe, uživamo i vrhunske uslove za trening, sjajne terene i prateće sportske sardžaje, imamo obezbeđenu i vrhunsku sportsku opremu. Posedujemo kompletno zaokruženu priču i od postavljenih standarda nećemo odstupiti, već ćemo ih samo podizati, a sve to u prelepom ambijentu koji nude ove dve planine – zaključio je Stanković.

Скочи на траку са алаткама